Je eigen touwtjes in handen nemen

Ingepakt kadootje!
11 april 2016
De Baas!
30 juni 2016

Je eigen touwtjes in handen nemen

Bewust of onbewust vinden er processen plaats nog voordat je gaat deelnemen aan wat dan ook. Zo ook bij Saskia die over twee weken een sessie heeft. Een droom die haar bezig hield. Saskia verteld:

In mijn droom ging ik naar Roger voor een Shibari sessie in de touwen. Daar aangekomen zag ik dat het een groeps-workshop was. Hierdoor kwam ik meteen in een spagaat terecht. Voor mij een bekend onderwerp in mijn leven, de angst voor het uitspreken en nastreven van mijn behoefte. Wat voor reactie krijg ik als ik dat doe en kan ik er mee omgaan? “Ga ik zeggen dat ik een 1 op 1 sessie verwachtte en dat ook wil of “stel ik me niet aan” en “doe ik het nu maar gewoon, want dan had je maar beter moeten communiceren”? Eindelijk durfde ik me uit te spreken en kreeg de 1 op 1 sessie die ik wilde. Ik ging alleen met Roger mee.

Aangekomen in de sessieruimte moest ik zo vreselijk plassen en zelfs dát vond ik moeilijk om te vragen, of ik nog even mocht plassen voor de sessie?  Natuurlijk mocht dat en Roger zette mij open en bloot voor de keuze om in een paardenstal bij een paard in een “open” stal op een emmer te plassen! En onderwijl bleef Roger staan wachten … Hihi… Aan mijn om weer aan te geven of ik dat wel wilde… Daarna werd ik wakker want ik moest “in het echt” heel erg plassen, hahaha.

Ik hoopte snel weer in slaap te vallen om verder te kunnen dromen voor meer antwoorden… Wellicht krijg ik die tijdens de echte sessie.

Deze inzichten kunnen je helpen bij het helen van ervaringen die je niet meer dienen. Het genieten van dat wat er is en ondertussen je comfortabele zone op te rekken. De knoper (Roger) is het gereedschap om bij deze inzichten te komen, Saskia als deelnemer kan nu zelf bepalen wat ze met het inzicht doet. Blijft ze hangen in haar patroon of kiest ze om een nieuwe weg in te slaan?

Voel voorbij de weerstand!!

Comments are closed.